Покупка на апартамент в сграда в етап на строеж

   През 2018-та година се отчете сериозен ръст на сделките за покупко-продажба на имотния пазар. Положителния темп на растеж е все още провокиран до голяма степен от изгодните условия по ипотечното кредитиране съпроводено от още по-ниски лихви по жилищни кредити. Интересът към инвестиране в недвижими имоти също се увеличи, като основен дял в общите продажби имат апартаментите с една и две спални.

    Следствие високия интерес на пазара се увеличи обема на строителство на нови сгради, като станахме свидетели на предлагане на жилища в сгради в начален етап на строителството и закупуването им на преференциални цени.

      Придобиването на имот в сграда – ново строителство е все по-предпочитана и достъпна алтернатива, поради възможността от избор на етаж, разпределение, изложение и др.          

   Прозрачността на финансиране от банковите институции,  на етап „След груб строеж” позволи на новодомците да посрещнат адекватно своите ангажименти по заплащане на избрания имот. Тази възможност е все по–популярна сред младите хора, които обичайно нямат заделени средства за покупка или не могат да предложат на банката, като обезпечение за ипотеката друг собствен имот.

   При избора на жилище в завършена сграда, купувачите наблягат на следните критерии: локация, разпределение и цена на имота, а при апартаменти в сгради на етап – строеж, трябва внимателно да обследват и множество други фактори. Обичайно явление е, че за да се предпочете конкретен имот, от голямо значение за купувача е репутацията на инвеститора/строител, естеството на финансиране на строителството, схемата на заплащане на имота и начина на придобиване на собствеността.

ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ, ЧЕ: Сделките с апартаменти в етап на строеж имат редица предимства:

  • ПО – НИСКА ЦЕНА – Имате възможност да закупите жилище на по-ниска цена, от НЕГОВАТА пазарна при завършена сградата.
  • ПО – ГОЛЯМ ИЗБОР – При закупуването на апартамент, в начален етап на строеж, имате възможност за по- голям избор на етаж, разпределение, изложение и т.н.
  • РАЗСРОЧЕН РИСК – Заплащането на апартамент в строяща се сграда се извършва на вноски спрямо етапите на строителството, като се фиксират  в клауза „Цена” от подписания договор за покупко-продажба между двете страни по сделката. Най-често сделката се оформя документално чрез договор за покупко-продажба на имот в етап на строеж. В договорът се вписват договорените условия по сделката (обект, цена, срокове, задължения на страни, неустойки по неспазени условия и общи условия) на бъдещия окончателен договор, който страните желаят да сключат.
  • КАЧЕСТВО ПРИ СЪВРЕМЕННИ ИЗИСКВАНИЯ – При сградите ново строителство енергийната ефективност е спрямо съвременните изисквания, следствие на което месечните разходи за отопление, охлаждане и поддръжка са по-ниски! Технологиите в наши дни и високите стандарти допринесоха за изработката по-качествен продукт, а при недвижимите имоти ефекта е дългосрочен план.  
  • ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ДОВЪРШИТЕЛНИ ДЕЙНОСТИ – Голяма част от строителните компании предлагат възможност за довършване и обзавеждане на закупеното жилище съобразени с вашите вкусове, което ще Ви спести време и средства. По желание на клиента и по преценка на строителя е възможно да се направи преустройство за по-голяма функционалност на жилището. Например, обособяване на допълнителен кът или стая, обединяване на площи от две жилища в едно.

      В обобщение на казаното до тук, можем да заключим, че основните предимства за покупка на жилище в етап на строеж към настоящия момент на пазара са избора на по-добър имот при условия на по-изгодна цена. Съобразно актуалните технологии и изисквания за качество, бързите темпове на строителство са предпоставка за придобиване и владение на обекта в по-кратки срокове.

Консултантите на „Републик“ ще ви асистират да изберете правилния имот, съобразен с вашите желания и възможности.

Доверете ни се!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *